szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan itt az idei középiskolai felvételi. Mi történik, ha rosszul javítják a felvételi dolgozatotokat? Hol és hogyan lehet jelezni a hibákat? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Három nap múlva tartják a központi felvételi vizsgákat a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba és a 9. évfolyamra jelentkezők számára. Kinek kell jelezni, ha rosszul javították a felvételi dolgozatotokat? 

Ti  és a szüleitek tehettek észrevételt az iskolátokban akkor, ha a megoldásotokat a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérően értékelték. Minderre a megtekintést követő első munkanap végéig – tizenhat óráig – írásban lesz lehetőségetek. Ha ezt elmulasztjátok, akkor egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani. Fontos, hogy az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő.

A fentiekről a központi írásbeli vizsgát szervező középiskola igazgatója az iskola honlapján, valamint az írásbeli vizsgák megkezdése előtt tájékoztat majd benneteket.

Mikor lehet észrevételt benyújtani és kik bírálják el?

Akkor, ha a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelést kaptatok. Ha egy adott megoldás értékelésére észrevételt nyújtotok be, az iskola érdemben elbírálja. Az iskola a bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, az észrevétel benyújtását követő három munkanapon belül írásban közli veletek.

Több tízezer diák vizsgázik szombaton: itt vannak a részletek

Szombaton tartják a központi felvételi vizsgákat a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba és a 9. évfolyamra jelentkezők számára.