szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szombaton tartják a központi felvételi vizsgákat a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba és a 9. évfolyamra jelentkezők számára.

Az írásbeli vizsga országszerte 2019. január 19-én, délelőtt 10 órakor kezdődik – mindenhol ugyanazokat a tesztlapokat kapják meg a diákok.

Az Oktatási Hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy a központi írásbeli vizsgára a diákoknak vinniük kell személyi igazolványt vagy diákigazolványt.

„Az írásbeli vizsga során a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát tintával kell elkészíteni. A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható” – írják.

Fontos információ, hogy a pótló írásbeli vizsgát 2019. január 24-én 14 órától tartják, ezen azonban csak azok a diákok vehetnek részt, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet központi írásbeli vizsgát.

A 2019-es középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Többszörös a túljelentkezés a legnépszerűbb gimnáziumokban: itt az összes adat

Hol nézhetitek meg, hogy az elmúlt években mekkora volt a túljelentkezés a középiskolákban?