szerző:
Eduline

Elmarad a csütörtökre több pedagógus szakszervezeti tömörülés által meghirdetett demonstráció Miskolcon - egyebek mellett ez a megállapodás született a miskolci önkormányzat illetékesei és a tiltakozó akciót kezdeményező szervezetek között.

Az MTI információi szerint csütörtökön délután a miskolci Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ udvarára várják azokat a pedagógusokat, akik bővebb információkhoz szeretnének jutni az oktatási intézményeket érintő ügyekben. A tájékoztatást - egyeztető fórum keretében - Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester tartja.

A Pedagógusok Szakszervezetének miskolci városi szervezete, a Zenepedagógusok Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által megfogalmazott közleményben az érdekképviseletek kedden számoltak be arról, hogy demonstrációra készülnek.

"Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata példátlan mértékű, koncepciótlan, egyeztetés nélküli megszorításaival tanítványaink alapvető alkotmányos jogait készül veszélybe sodorni a közoktatási intézmények ellehetetlenítésével" - írták az akkor közreadott dokumentumban. A miskolci pedagógusok akciójáról bővebben itt olvashatsz.

MTI