szerző:
Eduline

Katharine Birbalshing a brit munkáspárt oktatáspolitikájára mért lesújtó kritikájával szerezte hírnevét a konzervatív párt tavaly októberi konferenciáján, az angol pedagógus nevét azonban ismét felkapta a brit média. Ezúttal szókimondó randikönyve miatt, amelyben a főhős többek közt arra a kérdésre keresi a választ, hogy melyik partnerének nagyobb a „csomagja”.

A londoni pedagógus újabban rendszeresen szerepel a brit bulvárlapokban: először a konzervatív párt tavalyi nagygyűlésén hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy arról beszélt, a baloldali ideológiától elvakult tanárok nem tudnak fegyelmet tartani az osztályokban, ez pedig az oktatási rendszer működésképtelenségéhez vezet. Néhány nappal később Birbalshing újra címlapra került: elbocsátották munkahelyéről, a St Michael & All Angels Schoolból, mert az intézményt az Alcatraz börtönhöz hasonlította. Néhány nappal később vizsgálatot tartottak az iskolában, és miután a hatóság megállapította, hogy működésre alkalmatlan, be is zárták. Nem Katharine Birbalshing az egyetlen brit tanár, aki bajba került megjegyzései miatt: egy általános iskolai tanítónő állatkertnek nevezte az iskolát, tanítványait pedig Facebook-bejegyzései alapján "legszívesebben kilökte volna az ablakon" - a botrányos esetről bővebben itt olvashatsz.

Birbalshing tanárnő most újabb botrányba keveredett: munkatársai és diákjai tudták, hogy szívesen tölti szabadidejét blogolással, ám Singleholic nevű, Katherine Bing álnéven két évvel ezelőtt publikált könyvéről soha nem tett említést – írja a Daily Mail.

A regény főszereplője Sarah, amolyan afroamerikai Bridget Jones, aki fehér, fekete és félvér férfiakkal randizik Brixtonban és Londonban. Az egyéjszakás kalandok során kiderül, melyikükből lenne jobb férj, melyikük jó az ágyban, sőt még az is, melyiküknek "nagyobb a csomagja". Arról egyelőre a lapnak nincsen információja, továbbra is pedagógusként dolgozik-e majd a londoni tanárnő.eduline