szerző:
Edupress

Fontos ugyan a fiatal munkavállalók körében, hogy leendő munkahelyükön mekkora fizetést ígérnek a számukra, de egyre jelentősebb az is, hogy ott támogassák elképzeléseiket, életvitelüket, társadalmi szerepvállalásukat - mondta el a HVG Állásbörzén Tóth Éva Mária karrier-tanácsadó. Az október 7-én és 8-án megrendezett börze keretein belül immár online is kereshetnek állást az érdeklődők, akik száma idén elérheti a tízezret is.

A válság előtti időkre emlékeztet az őszi HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok, hiszen 130 kiállító csaknem kétezer betöltendő állással, valamint számos gyakornoki lehetőséggel várja az érdeklődőket október 7-én és 8-án, immár hagyományosan a Syma Rendezvényközpontban - mondta el az Edupressnek Hajdú Csongor, a HVG Állásbörze főszervezője.

A tavaszi állásbörzéhez képest a legnagyobb változás, hogy az őszi börze immár egy hibrid rendezvénnyé vált, vagyis a fizikai lehetőségeken túllépve a kiállítóknak egy online felületen is lehetőségük nyílt a bemutatkozásra - mondta el a szervező. Így azok is részesei lehetnek a börzének, akik egyéb okok miatt nem tudnak kilátogatni a rendezvényre, vagy éppenséggel nem szeretnék felvállalni, hogy állást keresnek.

©

Az őszi állásbörze egyértelműen azt mutatja, hogy erősödött az munkaerőpiac, összesen 130 cég képviseli ugyanis magát a börzén, a betöltésre váró állások száma pedig a kétezerhez közeledik. Ez 25 százalékos növekedést jelent a tavaszihoz, és száz százalékost a tavalyihoz képest - hangsúlyozta Hajdú Csongor. A látogatói számok kapcsán megjegyezte, hogy a mostani állásbörze a több mint négyezer online regisztrált érdeklődő fényében túlszárnyalhatja a tavaszi kilencezres látogatói számot, és elérheti a tízezret is.

Idén a kiállítók megjelenésében újdonság továbbá, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek leendő munkavállalóik életvitelére, társadalmi felelősségvállalására. Tóth Éva Mária szerint továbbá a fiatal álláskeresők és frissdiplomások is egyre tudatosabbak az álláskeresés során: többen már nem elégszenek meg csupán a karrier-lehetősséggel, a magas bérekkel, hanem kifejezetten úgy választanak munkahelyet, hogy ott támogassák elképzeléseiket, életvitelüket, társadalmi szerepvállalásukat.

Hasonló tapasztalatokról számolt be Kalocsai Péter, a Samsung Electronisc HR menedzsere. Kiemelte: vállalati filozófiájukban már régóta jelen van a környezettudatosság és a társadalmi szerepvállalás is, amely számos program támogatásában mutatkozik meg. A HR menedzser hozzátette: a Samsunghoz jelentkező tíz álláskeresőből hét már nem papír alapú önéletrajzzal jelentkezik hozzájuk, hanem kihasználja az online lehetőségeket. 


edupress