szerző:
Eduline

A legújabb oktatási fejlesztésekkel, taneszközökkel és módszerekkel, valamint a felsőoktatási felvételi lehetőségekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők a 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon január 22-én és 23-án Budapesten.

A 10 ezer négyzetméter alapterületen megrendezendő kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek képviseltetik magukat.

A rendezvényen szakmai programokkal és előadásokkal várják az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek mint kiállítók képviselőit. A szakmai érdeklődők mellett számítanak az oktatási intézmények diákjainak, azok szüleinek és tanárainak a részvételére is. A kicsiket színes programokkal, oktatási és készségfejlesztő eszközökkel, játékokkal, a nagyobbakat szórakoztató programokkal várják.
Előadás és tájékoztató hangzik el a külföldi tanulási lehetőségekről, ösztöndíjakról, gyakornoki programokról és a diplomás pályakövetésről. Lesz pályaorientációs tanácsadás, könyv- és módszertani DVD-vásár is.

A kiállításon az érettségiző diákok egy időben és egy helyen találkozhatnak valamennyi felsőoktatási intézmény képviselőivel; érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről.

A továbbtanulásra készülő középiskolások egyetemistáktól, főiskolásoktól kaphatnak választ kérdéseikre – színesebb, személyes élményeken is alapuló tájékoztatással könnyítik meg számukra a megfelelő iskola kiválasztását.

A kétnapos rendezvényre mintegy 40 ezer látogatót várnak. A kiállítás 10-től 17 óráig tart nyitva és minden látogató számára ingyenes