szerző:
Edupress

Már csak egy hetük maradt azoknak, akik eddig nem kértek diákhitelt, de még ebben a szemeszterben szeretnének pénzhez jutni. Ez az összeg maximum 200 ezer, a költségtérítéses hallgatók számára pedig 250 ezer forint lehet. Aki lekési a december 15-i határidőt, az már csak a jövő tanulmányi félévre kérheti a kölcsönt - tájékoztatta a Diákhitel Központ az Edupresst.

A diákhitelhez továbbra is alanyi jogon juthat hozzá minden 40 év alatti hazai felsőoktatási intézményben tanuló diák. Az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban lehet benyújtani.

Azok az új igénylők, akik még december 15-ig leadják igénylésüket, az őszi szemeszter utolsó kifizetési napján, azaz 2010. január 15-én visszamenőleg a teljes őszi tanulmányi félévre járó (öt havi) kölcsönükhöz egy összegben juthatnak hozzá. Ez az igényelt havi összegtől függően akár 200 ezer forint - a költségtérítéses képzésben résztvevő diákoknak akár 250 ezer forint - is lehet.

Az igénylési helyek listája és a további információk megtalálhatók a Diákhitel Központ oldalán.

edupress