szerző:
Eduline

Hogyan válasszunk nyelviskolát, milyen nyelvvizsgára vállalkozzunk, vagy válasszuk inkább a külföldi nyelvtanulást? Olyan kérdések, amelyek mindenkiben felmerülnek, ha belefognak bármilyen idegen nyelv tanulásába. Olvasóink mostantól a Nyeltanulás rovatra kattintva ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak.

Az eduline.hu-n tavasszal folyamatosan új rovatokat indítunk, hogy még inkább segítségére legyünk olvasóinknak a tanulásban. Elsőként a Nyelvtanulás rovattal kezdünk, amelyben a nyelvoktatásra, a nyelvvizsgára és a külföldi nyelvtanulásra fókuszálunk.

Mindhárom területen cikksorozatot indítunk. Ezek kiemelten foglalkoznak az említett témákban felmerülő kérdésekkel. Tippeket adunk, illetve intézményeket mutatunk be. A nyelvoktatással kapcsolatban szót ejtünk arról is, hogy mire érdemes figyelni a nyelviskola keresésénél, hiszen ma már nagyon színes a paletta. A választék a kis nyelvstúdiók tömkelegétől az akár tíz nyelv oktatását is kínáló intézetekig terjed. Bemutatjuk, hogy milyen típusú iskolák vannak, és egyáltalán hogyan válasszunk az egyre növekvő kínálatból.

A nyelvvizsgák esetében szintén hasonló a helyzet. Régen elmúlt az az idő, amikor még a „Rigó utcai” állami nyelvvizsga egyeduralkodónak számított, és nem volt kérdés, hogy hol akarjuk tudásunkat megmérettetni. Ezzel szemben ma már több állami nyelvvizsga is létezik, és mellette például angolból tehetünk még IELTS nyelvvizsgát a British Councilnál, vagy próbálkozhatunk egy TOEFL nyelvvizsgával is - és ezzel még korántsem teljes a lista. Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogy milyen nyelvvizsga-típusok vannak, melyik mire fókuszál inkább, és nem utolsósorban melyiket hol tudjuk kamatoztatni.

Természetesen nem csak itthon tanulhatunk nyelveket. Sokan úgy gondolják, egy külföldi út több hónapnyi tanulásnál is többet ér, de ezzel kapcsolatban is rengeteg kérdés felmerülhet. Hogyan válasszunk a nyelvi utaztatás (ahol leginkább a pár hetes külföldi tartózkodás a jellemző) és a cserediák-programok (iskolaévek külföldön) közül, vagy talán próbálkozzunk egyéb kijutási lehetőséggel?

A számtalan kérdés között viszont egy valami biztos, mégpedig az, hogy bármilyen nyelven is szeretnél szót érteni, az eduline.hu-ra már akkor is érdemes benézned, ha a nyelvtanulás lehetőségeinek rengetegében szeretnél tájékozódni.