szerző:
Eduline

A jövő elitjének nem csak a fizetés, de a leendő munkaadó értékei és jövőképe is fontos.

©

A KPMG Student Career Preferences Survey nevű felmérésében 4165, a világ valamely vezető egyetemén üzleti, tudományos, technológiai, mérnöki vagy matematikai tanulmányokat folytató diák vett részt.

Közel 90 százalékuk számára a jövőbeli munkáltatójuk kiválasztásakor fontos szempont, hogy a vállalat működésével miként alakítja a világot. A versenyképes fizetés és juttatás a diákok szintén kiemelt elvárása a potenciális munkaadóval szemben, bár 79 százalékuk számára fontosabb, hogy igencsak célorientált cégnél dolgozzon, mint az, hogy a lehető legmagasabb fizetést elérje.

Közel 50 százalékuk szerint a személyes fejlődés és a szakmai képesítések megszerzése a legfontosabb motivációs tényezők között szerepel.

A megkérdezett diákok globális távlatokban gondolkoznak, 84 százalékuk kész rendszeresen másik országba költözni a megfelelő állás megszerzése érdekében. 65 százalékuk számít arra, hogy 2-4 országban fog dolgozni karrierje során, 27 százalék pedig akár négynél is több országban.

A nemzetközi felmérésben 308 magyar diák vett részt. Ők hasonló elvárásokkal indulnak a munkaerőpiacon, mint más országbeli társaik azzal a különbséggel, hogy számukra – az általuk legtöbbet említett motiváló tényezők a fejlődés és tanulás, valamint a nemzetközi tapasztalatok megszerzése, - a versenyképes fizetés illetve a rugalmas munkavégzés is kiemelt szerepet játszik - áll a kutatásban.