szerző:
Eduline

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem két kara, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem vezeti a HVG bölcsészettudományi képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2017, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

A hallgatói kiválóság alapján összeállított rangsort az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, valamint az egyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti. "Az ELTE bölcsészkara ismét a legnépszerűbb az ilyen szakokra jelentkező hallgatók között, a többi hagyományos bölcsészkarra jóval kevesebben jelentkeztek, s messze az ELTE-kar vezet a középiskolai versenyen helyezettek közül felvettek rangsorában is" - olvasható a HVG rangsor - Diploma 2017 kiadványban.

Az öt legjobb közé a két ELTE-kar mellett a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkara, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara, valamint a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara is bejutott.

Rang (hallgatói kiválóság) Intézmény
1. ELTE BTK
2. ELTE PPK
3. KRE BTK
4. PPKE BTK
5. PE MFTK

A bölcsészettudományi képzésterületi rangsort az idén a hallgatói kiválóság alapján állították össze: a rangsor készítői figyelembe vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvett hallgatók pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát és a középiskolai versenyen helyezettek számát.


A HVG rangsor - Diploma 2017 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megtudhatjátok, milyen ösztöndíjakra és támogatásokra pályázhattok, milyen szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, milyen karrierlehetőségek várnak a különböző szakokon végzett hallgatókra. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg a kiadótól.