szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elmarad a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) által szervezett az Infosztrájk beszélgetés Stumpf Istvánnal, az egyetemi modellváltásokat koordináló kormánybiztossal.

Mindez azután derült ki, hogy a kormánybiztost az eseményen való megjelenését Vidnyánszky Attila meghívásához kötötte, szúrta ki az egyetem Hallgatói Önkormányzatának Facebook-oldalán a 444.hu.

A beszélgetés eredtileg Stumpf István és Karsai György, az SZFE Doktori Iskolájának vezetője között zajlott volna. "Korábban, a beszélgetést, az általunk nyilvánosságra hozott körülmények ismeretében vállalták a résztvevők, így értetlenül állunk az eseményt megelőző napon kívánt változtatások előtt" - írják a szervezők. Mint kiderült, a kormánybiztos már egyeztetett is Vidnyánszky Attilával részvételről, ezért végül az SZFE törölte az eseményt, amit azzal indokoltak:

„Az elmúlt hónapokban megtapasztalhattuk, milyen visszafordíthatatlan károkat okoz a sietség. Ezen történések elválaszthatatlanok Vidnyánszky Attila személyétől, ezért – a további károk elkerülése végett - fokozottan törekszünk arra, hogy kizárólag békés, nyugodt körülmények között ütköztessük érveinket, melyek elsősorban nem a nyilvánosságot, sokkal inkább belső ügyeinket érintik (pl.: ösztöndíjak kérdése, Ódry Színpad funkcióit betöltő játszóhely, Szenátus hiánya). A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók érdekében törekszik a vezetőséggel történő kommunikáció szükségszerű rendezésére, azonban az Infosztrájk programsorozat keretein belül létrehozott eseménynek ez nem funkciója.”

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!