szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jövőre indulhat az új nemzetközi ösztöndíjprogram a walesi egyetemek hallgatóinak.

A tervek szerint a program részleteit a Cardiffi Egyetem, oktatási szervezetekkel együttműködve dolgozza ki a 2022-es indulás előtt - írja a BBC. Minderre azután került sor, hogy az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy kilépnek az Erasmus programokból is a Brexit-megállapodás után. Ezután a britek elkezdték kidolgozni saját, Turing névre keresztelt programjukat.

A walesi kormány szerint az új nemzetközi pályázati rendszerük kitölti majd a Turing-programban levő hézagokat. Az új rendszer - a New International Learning Exchange - célja, hogy az első négy évben 15 ezer hallgató mehessen a tengerentúlra, és 10 ezer résztvevő érkezhessen tanulni vagy dolgozni Walesbe.

Egy ideig azonban nem esnek ki a nemzetközi körforgásból, a walesi intézmények a következő tanévben részt vehetnek a brit program mellett az Erasmus-programokban is, a világjárvány miatt tavaly elhalasztott utazások ugyanis még megtörténhetnek a régi keretrendszerben is.

A Brexit-megállapodás nemcsak az Erasmus-programokat, hanem a külföldi továbbtanulást is érinti. Erről bővebben itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!