szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriumának elnöke korábban azt mondta, a tanárok beszélték le a diákokat arról, hogy felvételizzenek a Színműre. A középiskolások egy csoportja most erre a kijelentésre válaszolt.

Mi azok a drámatagozatosok vagyunk, akiket Ön szerint "agitáltak a tanárok", hogy ne menjünk a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Most azt érezzük, nemhogy kötelez a szolidaritás, de válaszolni akarunk Önnek a kételyek eloszlatása végett

- így kezdődik az a nyílt levél, amit tizenkét középiskolás Vidnyánszky Attilának címzett, miután a kuratórium elnöke azt állította, a felvételi előtt álló diákokat a tanáraik győzködték arról, hogy ne jelentkezzenek a Színművészetire. A bejegyzést a hvg.hu szúrta ki.

Ahogy a diákok írták, normális körülmények között ők most felvételiztek volna az egyetemre, és csak azért nem mennek külföldre, mert itthon szeretnének alkotni. "Most tanácstalanul állunk, várva a csodát, a hírt egy másik, alternatív Színműről, ahol azzal foglalkoznánk, amivel érdemes: a művészettel, nem a politikával".

Az átalakítással elvették tőlünk az egyetlen olyan továbbtanulási lehetőséget, ami még független művészi értékeket képviselt, ahol tere volt a fantáziának, a szabadságnak: és ami sok évig mindannyiunk álma volt. Most nincs hová felvételizni, hiszen ezen kívül nem létezik színművészeti felsőoktatás Magyarországon

 - írták az ország három legnevesebb, drámaszakot is indító középiskolájában tanuló diákok, akik hozzátették: "Mi, az aláírók idén nem felvételizünk. A mi döntésünk volt, senki nem befolyásolt, a nevünket ezért vállaltuk. De mindhárom iskola mindegyik diákjának nevében beszélünk".

A teljes bejegyzést itt nézhetitek meg:

NYÍLT LEVÉL VIDNYÁNSZKY ATTILÁHOZ A február 25-i, Magyar Nemzetben megjelent videónyilatkozatának margójára Tisztelt...

Közzétette: Gábor Bolla – 2021. március 3., szerda

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!