szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár hivatalos számok még nincsenek az egyetemet fenntartó kuratórium elnöke szerint a becslésük garancia az egyetemen folyó munka minőségére.

Vidnyánszky Attila a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt állítja: idén többen felvételiznek az intézménybe, mint tavaly. A Színház- és Filmművészeti Egyetemnek (SZFE) ehhez úgy tűnik egy reklámkampányra is szükség volt.

Fontos kiemelni, hogy hivatalos statisztikák a jelentkezési határidő után egy héttel még nincsenek, így 2021-es számokkal még korai dobálózni. Ezt az ellentmondást Vidnyánszky Attila úgy simította el: a felvételi vizsgát befizetők számából tudnak következtetni. Ez közel 1200 főt jelent, azaz majd hetven fővel, öt százalékkal több a tavalyi adatnál. "Jól látszik ebből a számból, hogy céltudatos, álmaikat soha fel nem adó fiataljaink vannak. Büszkék vagyunk rájuk" - mondta Vidnyánszky az interjúban. Szerinte az ezer fölötti létszám garancia arra, hogy számtalan tehetség lesz a felvételizők között, akiket örömmel tanítanak majd az egyetemen.

Arról is beszélt, mindössze négyen hagyták el az egyetemet, ugyanakkor 86-an passziváltattak, amit korábban elhanyagolható számnak állítottak be. Ugyanakkor mint azt már megírtuk, az intézmény korábbi docense, Kárpáti Péter szerint ezek számok nem különösebben jók vagy elhanyagolhatóak. A passziváltatott félévek száma, ugyanis 2018-ban átlagban mindössze öt volt. Vidnyánszky Attila azonban úgy véli, ez nem feltétlenül az egyetemen történt változások miatt van.

Az interjúban az is elhangzott, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóváhagyásával február 25-től újrakezdődhetnek a személyes gyakorlati órák az SZFE-n. A színészek óráit a Szentkirályi utcai, illetve a Rákóczi úti termekben tartják majd. A filmes képzések pedig a Duna TV egykori épületében valósulnak meg, ahol már megtörténtek a felújítások.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!