szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Felvételi kampányra eddig egyáltalán nem volt szükség az egyetemen, mert átlagosan 30-szoros volt a túljelentkezés a képzésekre.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Facebookon pörgő videójában Szarvas József színész - aki egyébként ősztől szintén osztályt indít az átszervezett egyetemen - mondja el Vörösmarty Mihály Vén cigány című versét:

Szarvas József korábban egy interjúban egyébként azt nyilatkozta a 24.hu-nak, "semmilyen döntéselőkészítésbe bevonva nem voltam, ellenben azt tudtam, hogy Vidnyánszky Attila vállalta el a kuratórium elnökségének a szerepét. És azt gondoltam, és azt gondolom ma is, hogy jó kezekbe került a kuratórium."

Az egyetem korábbi rektora szerint 2012-ben a túljelentkezés átlagosan a 30-szorosa volt a felvehetőknek, de egyes szakokra 70-szer többen felvételiznek. Tavaly 1390-an jelentkeztek az egyetemre és 82-en kerültek be a képzésekre, 2019-ben 2035-en jelentkeztek és 128-an jutottak be.

A felvételizők visszajelzései alapján valószínűleg rá is fér valamilyen kampány az intézményre, mivel sokan elvesztették a lelkesedésüket a kialakult helyzet miatt. Van olyan felvételiző, aki azon gondolkodik, vár egy évet a felvételivel, hogy ne az övé legyen a „próbaosztály”, és egy év múlva az első osztályok tagjai elmondhassák, milyen lett a képzés. Egy másik felvételiző korábban azt mondta,

az az SZFE, ahová 12 éves kora óta szeretne felvételizni, már nem létezik."

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!