szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem elég, hogy nem maradnak a Vas utcában a képzések, még fel is darabolják a színművészetisek eddigi rendszerét - értesült az RTL Híradója.

Információik szerint a Vas utcai épület helyett, az éppen felújítás alatt álló Duna Televízió régi székházában tanulhatnak majd a diákok. Az oktatók szerint a budai épületbe csak a filmes képzést helyezik át, a színész szakos hallgatók maradnak a pesti oldalon, az adminisztrációt, pedig egy harmadik helyre, az Infoparkba költöztetik.

A csatorna szerint teljesen szétrobbanják az eddigi rendszert és a kollégium sem marad a régi helyén. A hallgatók hiába kérték felvételüket a Vas utcai kollégiumukba, kérvényeiket elutasították.

A híradónak nyilatkozó oktató szerint az egész arról szól, hogy az új vezetés megakadályozzon egy az őszihez hasonló blokádot, szerinte ennek viszont az oktatás minősége látja majd kárát, ugyanis a képzések szorosan összefonódnak.

Az már pár napja kiderült, hogy a Vas utcában nem folytatódik az oktatás, az Ódry Színpad megszűnik, és helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye, a kollégisták pedig már nem a Vas utcába fognak visszamenni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!