szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elmúlt félév eseményei után újabb változtatások várnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóira február 1-től.

Az atv.hu információi szerint eladják a Színház-és Filmművészeti Egyetem jelenlegi épületeit. Az Ódry Színpad megszűnik, és helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye, a kollégisták pedig már nem a Vas utcába fognak visszamenni.

Megkeresésükre az új vezetés azt írta, a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői az oktatás február 1-el történő újraindítására koncentrálnak. Ez számtalan újítással jár majd együtt, mert az általuk jogtalannak tartott blokád lehetetlenné tette a normális oktatást az egyetemen tavaly ősszel. Az elmúlt félévvel kapcsolatban pereskedés is indult az egyetem és a fenntartó között, ugyanis a vezetés ragaszkodik ahhoz az elképzeléséhez, hogy az intézményben az őszi félévben nem zajlottak rendesen az órák, hiába bizonyították dokumentummal ennek ellenkeződét a hallgatók és az oktatók.  

Hozzátették azt is, hogy az egyetem polgárait és a nyilvánosságot is időben tájékoztatnak majd mindenről, és azt mondták, hogy sem a hallgatók, sem az oktatók nem kerülnek rosszabb körülmények közé, mint voltak.

Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke már novemberben kijelentette, hogy február 1-jével új helyszíneken, de folytatódni fog az oktatás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Azt is hozzátette, már meg is kezdődtek a felújítási és egyéb munkálatok, de további részleteket akkor még nem árult el. Azt, hogy mi történt az SZFE-n 2020-ban, itt olvashatjátok el röviden. A témával kapcsolatos összes cikkünket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!