szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén 40 ezer új igénylés érkezett, ami háromszorosa a tavalyinak. Most bejelentették, jövőre is marad a kamatmentes diákhitel.

A Diákhitel Központ csütörtöki döntése alapján továbbra is kamatmentes marad a képzési költségre felvehető Diákhitel2 és a szabad felhasználású Diákhitel Plusz. Emellett a Diákhitel1 változatlanul 1,99 százalékos kamattal igényelhető – jelentette be Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

A közlemény szerint soha nem volt ekkora igény a diákhitelekre, idén mintegy 40 ezer új igénylés érkezett, ami háromszorosa a tavalyi számnak. Magyar Péter ismét kiemelte, hogy a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében már nemcsak havi 70 ezer forintot igényelhetnek a hallgatók, a maximumösszeget ugyanis 2020. augusztus 15-től 150 ezer forintra emelte a kormány. 

Arra is emlékeztetett, hogy a diákhiteleket igénylők jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra, így, ha egy családban a hitelfelvételt követően megszületik a második gyermek, akkor az édesanya diákhitelének a felét, a harmadik gyermek megszületése esetén pedig a teljes diákhitel-tartozást elengedi a Diákhitel Központ.

A szabad felhasználású diákhitelről itt, a tandíjra fordítható diákhitelről pedig itt olvashattok részletesebben. Itt pedig azt nézhetitek meg, mikor vehetitek fel ugyanarra a képzésre egyszerre a Diákhitel1-et és a Diákhitel2-t.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!