szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kéthetes sztrájkról azonban nincs ítélet, a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú határozatában új eljárásra utasította a Színház- és Filmművészeti Egyetem dolgozói sztrájkja ügyében a Fővárosi Törvényszéket.

Az SZFE vezetése szerdán az egyetem honlapján közölte a hírt. A sztrájkbizottság szerint az sztrájk elbírálására formai okok miatt nem került egyelőre sor. Viszont hangsúlyozzák, ebben a kérdésben, bár az Ítélőtábla az elsőfokú bíróságot új eljárásra utasította, az Ítélőtábla megállapításait figyelembe kell vennie.

A szeptember 24-i kétórás figyelmeztető sztrájkkal kapcsolatban az Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bírósági döntést, és kimondta, hogy az jogszerű volt, ugyanis a sztrájkkövetelések a munkavállalók gazdasági, szociális és munkajogi érdekeit érintették.

Ennek értelmében a figyelmeztető sztrájk jogszerű volt, az október 1-én indult sztrájkról egyelőre nincs döntés.

Sárga maszk és piros-fehér szalag: az SZFE és a Vas-generáció 71 napja

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet Vas utcai blokádja az utolsó utáni pillanatig kitartott, járvány azonban keresztülhúzta a számításaikat. A tegnapi nappal bezárólag összesen 71 napig tartott - fizikai értelemben - az egyetemfoglalás. Összefoglaltuk, mi történt az egyetemmel és a hallgatókkal az elmúlt nagyjából két és fél hónapban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!