szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) támogató dokumentumot már több mint négyszázan írták alá.

Már 400 fölötti aláírónál tart az a petíció, amelyet annak ellenére indított el az ELTE néhány oktatója, hogy az egyetem vezetése kifejezetten kérte, hogy az ELTE nevében ne álljanak ki az SZFE és az egyetemi szabadság mellett - szúrta ki a 24.hu. Az ELTE oktatóinak alulról jövő kezdeményezése annak ellenére talált támogatókat, hogy a petíció híre semmilyen hivatalos fórumon nem jelent meg, csak oktatóról-oktatóra terjed, informális kapcsolatokon keresztül.

Mi, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanárai, kutatói, dolgozói és egyetemi polgárai, támogatjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetem polgárait az SZFE önrendelkezésének visszaállításáért folyó küzdelmükben.

Mindennél fontosabbnak tartjuk az egyetemi oktatás és kutatás, valamint a művészet szabadságát, képző intézményeinek szabad működését, a felsőoktatás autonómiáját. Elítélünk minden olyan hatalmi fellépést, amely a jogszabályok önkényes átírásán, erőszakos érvényesítésén és a párbeszédet, együttműködést negligáló magatartáson alapszik.

Olyan országban szeretnénk élni, amelyben a szólásszabadság és a társadalmi szolidaritás elve maradéktalanul érvényesül, azt félelem nélkül lehet gyakorolni - olvasható a petícióban.

Vidnyánszky metaforának tartja, hogy nem lehetett őt hallani az Európai Parlament ülésén

Kedd délelőtt az Európai Parlament meghallgatást tartott a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) átalakításáról. Az eszmecserén részt vett Vidnyánszky Attila, a kuratórium új elnöke, György László, Upor László volt megbízott rektor és Milovitz Hanna, az intézmény egyik hallgatója.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!