szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gazdaságtudományi képzések nagyon népszerűek a legtöbb egyetemen, most megnéztük, hogy mire számíthatnak, akik a Corvinuson végeznek?

Korábban utánajártunk, hogy milyen adatokat lehet találni azokkal a hallgatókkal kapcsolatban, akik az ELTE-n végeztek valamelyik bölcsészettudományi szakon, és azon belül is megnéztük a legnépszerűbb szak, a pszichológia kutatási adatait. Most a Corvinuson végzett hallgatók adatait vizsgáltuk meg a Diplomán túl felmérései alapján, hogy mire számíthatnak, akik valamilyen gazdaságtudományi szakon diplomáznak, illetve akik az egyetem legnépszerűbb képzésén, gazdálkodási és menedzsment szakon végeznek.

A kutatás a 2015/2016-ban végzett hallgatókat vizsgálta. Az adatok szerint ebben az időszakban 773 hallgató végzett a Corvinuson, valamilyen gazdaságtudományi szakon. A munkaerőpiaci státuszok: 35,71 százaléka a hallgatóknak továbbtanult, 28,59 százalékuk dolgozik, 18,11 százalék, akik továbbtanultak és mellette dolgoznak is, illetve, 0,78 százalék az álláskeresők aránya.

A havi bruttó jövedelem 368 921 forint. A végzettek 83,71 százaléka dolgozik diplomás munkakörben az átlag elhelyezkedési idő pedig 1,80 hónap. A leggyakrabban betöltött munkakörök a pénzügyi elemző és befektetési tanácsadó, a könyvvizsgáló, könyvelő, könyvszakértő, a piackutató, marketing – és PR ügyintéző is.

Mire számíthatnak, akik gazdálkodási és menedzsment szakon végeznek?

A vizsgált időszakban 192 tanuló végzett ezen a szakon a Corvinuson. Idén 1215-en jelentkeztek erre a szakra, 572-en első helyen és 399 hallgatót vettek fel. A ponthatár 427 az államilag támogatott, nappali képzésen. A munkaerőpiaci státuszukat tekintve 32,81 százaléka a diákoknak továbbtanult, 30,73 dolgozik, 18,23 pedig tanul és dolgozik mellette. A havi bruttó jövedelem az ő esetükben 393 063 forint és 91,53 százaléka dolgozik diplomás munkakörben. Az elhelyezkedési idő átlagosan 1,47 hónap, a leggyakrabban betöltött munkakör pedig a számviteli ügyintéző, de ezek között szerepel még az adótanácsadó, adószakértő, szervezetirányítási elemző, szervező, pénzügyi ügyintéző is.

Több diákhitelt szeretnétek? Eddig módosíthattok az összegen

Mindig megszorultok a hónap végére, ezért a következő hónaptól nagyobb összegű hitelt igényelnétek? A szabad felhasználású Diákhitel1 összegét év közben is megváltoztathatjátok. A mostani helyzetre való tekintettel pedig a módosítás dátumát meg is hosszabbították. Mutatjuk, hogy meddig.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!