szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Számos statisztika létezik a felsőoktatásban végzett hallgatókkal kapcsolatban, megnéztük, hogy mire számíthatnak az ELTE diákjai.

Sokféle statisztikát találhattok a Diplomán túl oldalán, most annak jártunk utána, hogy milyen adatokat lehet tudni azokról, akik az ELTE legnépszerűbb képzési területén és azon belül a legnépszerűbb szakon végeznek majd. A legnépszerűbb képzési terület a bölcsészettudományok, az idei felvételin pedig pszichológia szakra jelentkeztek a legtöbben.

A kutatás a 2015/2016-ban végzett hallgatókat vizsgálta. A felmérés szerint ebben az időszakban 1174 hallgató végzett az ELTE-n valamilyen bölcsészettudományi szakon. A munkaerőpiaci státuszukat tekintve 49,91 százalék tanult tovább, 22,91 százalék dolgozik, 13,37 százalékuk tanul és dolgozik mellette, az álláskeresők aránya pedig 1,19 százalék.

A havi bruttó jövedelem az ő esetükben 251 823 forint. Az elhelyezkedési idő átlagban 2,29 hónap és 53.53 százaléka dolgozik diplomás munkakörben. A leggyakoribb melyben el tudtak helyezkedni a diplomások az oktatás. A felmérés szerint a leggyakrabban betöltött munkakör az ügyfélszolgálati központ tájékoztatója, de ezek között szerepel még a kereskedelmi ügyintéző és a humánpolitikai adminisztrátor is.

Mi a helyzet azokkal, akik pszichológia szakon végeznek az ELTE-n?

Az idei felvételi eljárásban a legtöbben pszichológia szakra jelentkeztek az ELTE-n. Összesen 1771-en adták be ide a jelentkezésüket, ebből 861-en első helyen. 313 hallgatót vettek fel, a ponthatár pedig az államilag támogatott képzésen 444 volt.

A felmérés szerint a 2015/2016 tanévben 176 hallgató végzett az ELTE pszichológia szakán. 73,30 százaléka a hallgatóknak tanult tovább, 15,91 azoknak az aránya, akik tanulnak és dolgoznak is mellette, 1,70 százalék, akik azt jelölték meg, hogy külföldön tartózkodnak. A havi bruttó jövedelem az ő esetükben 251 655 forint. A végzettek 91,34 százaléka dolgozik diplomás munkakörben.

Húsz diplomát szerzett eddig a magyar rekorder

Kapus Krisztián az elmúlt 28 év alatt most negyedszer lett rekorder, ugyanis az egész országban neki sikerült eddig a legtöbb felsőfokú végzettséget megszereznie.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!