szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus-járvány a diákigazolványok érvényességének idejébe is beleszólt. Az eddigi szabályokkal szemben idén nem csak október 31-ig érvényes a korábbi hitelesítés. Mutatjuk, meddig érvényes a diákigazolványotok.

Jön az október és egyre többen kérdeztétek tőlünk, meddig érvényes a diákigazolványotok. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

A közlekedési szolgáltatók (MÁV, BKK és a helyközi buszjáratok is) a járványügyi veszélyhelyzet végét követően 180 napig, azaz 2020. december 15-ig elfogadják a 2019/2020-as tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat és a helyettesítő igazolások otthon kinyomtatott másolatát is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelkezése szerint a felsőoktatásban tanulók ezután után is kedvezményesen utazhatnak az előző féléves matricával érvényesített diákigazolványukkal. A 2020/2021-es tanév I. féléves érvényesítő matricáinak kiosztása 2020 szeptemberében és októberében várható - írja az Oktatási Hivatal.

"Mindenki felkészült" - mi vár a diákokra és a tanárokra október 1-től?

A szeptemberi adatok és tapasztalatok után újabb elemekkel bővülve indul el a következő hónap. A szigorított szabályok mellett, kiegészült a javaslatcsomag és kötelező lesz a lázmérés az iskolába lépés előtt. Mi lesz október 1-től az iskolákban? Összefoglaltuk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!