szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most is összeállította a legjobb menedzsment képzéseket listázó rangsorát a Financial Times – ebbe Magyarországról a Budapesti Corvinus Egyetem mesterképzési kerültek be.

A Budapesti Corvinus Egyetem 90. helyen végzett, hattal rontva a tavalyi 84. helyezésén. Így a magyar egyetem az utolsó, azonban egyetelen hazai intézmény a friss listában.

Az összesített listát a 10 éve a svájci University of St Gallen vezeti, az egyetem végzett hallgatói nemcsak a diploma után megszerezhető - a végzettség megszerzését követő 3 év adatai szerint - legmagasabb fizetéssel büszkélkedhetnek, hanem a karrier és a diákok nemi sokféleségének szempontjából is a legjobbak. Második helyre a francia HEC Paris került, ezt követi a szintén francia Essec Business School, a London Business School, a holland Rotterdam School of Management és az ESCP Business School is.

A régióból egy osztrák egyetem került be a listába, méghozzá nem is akármilyen helyezéssel, a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem 11. helyen végzett. Ezen felül a legjobbak közé került a cseh Prágai Közgazdasági Egyetem, ami 22. lett és a szlovén School of Economics and Business, University of Ljubljana, ami a 77. helyen végzett.

Újabb világrangsorban tarolnak a magyar egyetemek

Kilenc magyar egyetem került be a Times Higher Education (THE) 2021-es rangsorába. A 2021-es listában több mint 1500 egyetem került be összesen 93 országból.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!