szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Micuhasi Genicsi a mesterképzésen két éven át tanulta a harcművészeteket és a feudális árnyharcosokhoz kapcsolódó más hagyományokat a Japán középső részén lévő Mie Egyetemen, abban a régióban, amelyet a nindzsák hazájának tartanak.

Micuhasi Genicsi történelmi dokumentumokat tanulmányozott, hogy a nindzsa életmódot is elsajátítsa. "Olvastam, hogy a nindzsák délelőttönként a földeken dolgoztak, délután a harcművészetet gyakorolták" - mondta el az AFP-nek a férfi, aki ezért zöldségeket termesztett és szorgalmasan dolgozott küzdősporttechnikáján, miközben az egyetemen tanult. "Úgy gondoltam, így élhetem át, milyen az igazi nindzsa" - magyarázta.

Noha a feudális kor harcosait lopakodó, titokzatos, feketébe öltözött gyilkosokként ismerik, "átfogó túlélési ismereteik" is voltak. Micuhasi kitanulta a kungfut és a sorindzsi kempo nevű japán harcművészetet. Saját dódzsójában, vagyis harcművészeti edzőtermében tanít nindzsa technikákat, eközben vezeti fogadóját is.

A Mie Egyetemen 2017-ben alapították a világ első nindzsatudományi központját, a képzést a következő évben indították. "Évente nagyjából hárman iratkoznak be, azt hiszem, van rá kereslet. Sokan érdeklődnek külföldről is, de egyet el kell mondanom: a kurzuson a nindzsa életet tanulmányozzuk, nem nindzsává képzünk" - mondta Jamada Judzsi, a japán történelem professzora.

Lezárult a licitálás: két nyertese lett a híres vasalódeszkának

Kétezer forintról indult a licit Vezsenyi László makói tornatanár híres vasalódeszkájáért. Az árverés a Facebookon, a Tappancs Állatvédő Alapítvány oldalán zajlott. Tegnap délután a nagy karriert befutó vasalódeszka el is kelt: két nyertest is hirdettek, így összesen több mint 400 ezer forintot hozott az állatmenhelynek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!