szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Erről nemrég döntött a kormány. Úgy néz ki, a Brexit hatással lesz a magyar diákok angliai továbbtanulására is.

Az Európai Unió diákjai 2021 augusztusától nem jogosultak tandíjtámogatásra – jelentette be az Egyesült Királyság kormányának nevében Michelle Donelan felsőoktatásáért felelős miniszter.

A miniszter által a mai napon kiadott nyilatkozat szerint, „az EU-ból való kilépésről szóló döntésünket követve, az EU, az Európai Közösség és Svájc állampolgárai már nem jogosultak az Egyesült Királyság állampolgárait megillető (home-fee) tandíjra, valamint a 2021-22-es tanulmányi évben kezdődő egyetemi alapképzések, posztgraduális vagy egyéb felsőoktatási képzések pénzügyi támogatására [diákhitelt folyosító] Student Finance England-től” - írja a ilestone Intézet.

Van, ahol dolgoznak az alternatív megoldáson

A University College London (UCL) vezetősége korábban jelezte, hogy a legtöbb, uniós tagországból érkező diákot befogadó egyetem kész alternatív forrásokat találni arra, hogy továbbra is fent maradjanak a brit egyetemek a diákok kedvelt célpontjai között. Más neves brit egyetemek is megkezdték az EU-s diákokat a következő évtől támogató pénzügyi megoldások kidolgozását.

Egy 400 fős kollégiumát zárja be az ELTE ősztől

Újragondolják a hallgatók kollégiumi ellátását a következő tanévtől az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) a biztonsági intézkedések, és az elővigyázatosság miatt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!