szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Abba lehet hagyni egy egyetemi képzést minden további következmény nélkül? Mikor kell (ha kell) fizetni és kire érvényes az új, hazai munkaviszonyra vonatkozó szabály? Itt vannak a pontos infók.

Az érvényben lévő törvény szerint osztott képzés (alap-, mesterszak és felsőoktatási szakképzés) esetén egy, osztatlan képzés esetén legfeljebb két félév után gondolhatjátok meg magatokat az adott képzést illetőleg úgy, hogy még semmilyen kötelezettségetek nem keletkezik, csak a felhasznált állami féléveket veszítitek el - amiből alapvetően mindenkinek tizenkét félév jár összesen.

Mi történik, ha később sem szereztek diplomát?

Azok a hallgatók, akik nem szereznek diplomát a képzési idejük másfélszerese alatt, az eddigi - a képzési költség felére vonatkozó visszafizetés - szabály helyett hazai munkaviszonyt kell fenntartaniuk. Állami ösztöndíjas félévenként 150 nappal (hat féléves alapszakos képzés esetén körülbelül három és fél év munkaviszonnyal) kell számolni, és a kötelezettséget az adott képzés megszűnésének napjától számítva a magyar állami ösztöndíjjal folytatott tanulmányi idővel megegyező időtartamot követő két éven belül kell teljesíteni. Erről bővebb infókat itt találtok.

Felvételi 2020: ezeket kell vállalnotok, ha állami ösztöndíjas képzésre kerültök be

Milyen szabályokat kell betartaniuk azoknak, akik ingyen tanulnak a felsőoktatásban? Itt van minden tudnivaló a kötelezettségekről, a kivételekről és arról, hogy kik mentesülhetnek alóluk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!