szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akkor is vissza kell fizetnetek a tandíjat, ha az első félév végén gondoljátok meg magatokat? Fontos kérdésre válaszolunk.

Mi történik, ha már az első félév után abbahagynátok az egyetemet? Vissza kell fizeni a tandíj bizonyos részét?

Nem, ebben az esetben nem kell fizetni, ugyanis ha felsőoktatási szakképzés, illetve alap- vagy mester képzés esetén legfeljebb egy félévig, osztatlan képzés esetén pedig legfeljebb két félévig jártatok a szakra, nem kell teljesítenetek semmiféle visszafizetési kötelezettséget. Az egyetlen következmény, hogy eggyel vagy kettővel kevesebb állami ösztöndíjas félévetek marad.

2020. január 1-jétől egyébként változnak az azokra vonatkozó szabályok, akik diploma nélkül hagyják ott az egyetemet: az alapértelmezett "büntetés" a hazai munkaviszony fenntartása lesz, a képzési költség felét csak akkor kell visszafizetni, ha a volt hallgató a képzés megszűnését követő két éven belül nem kezd el Magyarországon dolgozni. A részleteket itt olvashatjátok.

Ismét az ELTE vezet: ezek az ország legjobb jogi karai

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara vezeti a jogtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara áll. Már elérhető a HVG 2020-as rangsora.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.