szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Három hónapos szakmai gyakorlaton vehettek részt a Campus Mundi ösztöndíj keretében, ha már legalább egy félévet elvégeztetek az egyetemen, főiskolán. Havonta 200-350 ezer forintos támogatást kaphattok - itt vannak a legfontosabb tudnivalók.

2020. június 30-ig folyamatosan pályázhattok külföldi szakmai gyakorlatra a Campus Mundi ösztöndíj keretében. A 2019/2020. tanévben kiutazók 3 hónapot tölthetnek külföldön 2020. szeptember 30-ig bezárólag. A tájékoztatóban azt javasolják, hogy a pályázatot a kiutazás dátuma előtt három hónappal nyújtsák be a hallgatók.

A támogatásra az alap-, mester- vagy osztatlan képzésben, illetve szakirányú továbbképzésben részt vevők legalább egy lezárt aktív félév után jelentkezhetnek. További feltétel, hogy a fogadó intézmény munkanyelvéből/munkanyelveiből legalább B2 szintű, komplex nyelvtudással rendelkezzetek. A külföldi szakmai gyakorlatot passzív félévben, vagy az abszolutórium megszerzése utáni 12 hónapon belül is lehet teljesíteni, ez utóbbi esetben a pályázatot még az aktív hallgatói jogviszony ideje alatt kell benyújtani.

Szakmai gyakorlati fogadó helyet nektek kell keresnetek: ez bármely intézmény lehet, ahol a szakos tanulmányokhoz kötődő szakmai gyakorlatot vagy kutatási tevékenységet biztosítani tudják (cég, vállalkozás, nonprofit szervezet, államilag elismert külföldi felsőoktatási intézmény, kutatóintézet, múzeum, levéltár stb.). Nem lehet fogadó hely uniós intézmény vagy egyéb uniós szervezet, illetve uniós programok irányítását végző szervezet. A keresgéléshez itt találtok segítséget.

A célországtól függően havonta 200-350 ezer forintos támogatást kaphattok (10 százalékát csak a hazaérkezést követően utalják). Emellett kiegészítő támogatásra pályázhatnak a szociálisan rászorulók és a tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élő hallgatók.

A szakmai gyakorlatnak legalább heti 30 órásnak kell lennie. A pályázathoz többek között a fogadó hely levelét, munkatervet és szaktanári ajánlást kell csatolni. A pályázatról, a jelentkezés menetéről és a benyújtandó dokumentumokról itt olvashattok részletesen.

Külföldi tanulási lehetőség: minden, amit az Erasmus+ programról tudni kell

Szívesen tanulnátok külföldön vagy szereznétek szakmai tapasztalatot egy másik országban? Fejlesztenétek a nyelvtudásotokat anyanyelvi környezetben? Az Erasmus+ program keretében akár egy évet is eltölthettek külföldi főiskolán vagy egyetemen. Mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.