szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az, hogy állami ösztöndíjas képzésre kerültetek be, még nem jelent végleges finanszírozási kategóriát. Mi az a minimális kreditszám, amelyet el kell érnetek ahhoz, hogy ne soroljanak át önköltséges képzésre? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Ebben a szemeszterben valószínűleg nem fogom tudni elvégezni az összes felvett tantárgyat, a következő félévben pedig passziváltatnék. Így átsorolhatnak önköltséges formára?

Attól függ: az állami ösztöndíjas hely megtartásának egyik feltétele, hogy az utolsó két aktív félévetekben átlagosan minimum 18 kreditet szerezzetek. Tehát a passzív félév ebbe nem számít bele - a kérdező esetében a most végzett első és a következő aktív szemeszterben elvégzett krediteket átlagolják majd. Arról, hogy hogyan szüneteltethetitek a tanulmányaitokat állami ösztöndíjasként, itt olvashattok, arról pedig, hogy mi történik, ha nem tudjátok elvégezni a félévet, itt írtunk.

A minimális kreditszám elvégzésén kívül a kormányrendeletben meghatározott, képzési területre vonatkozó minimumátlagot is el kell érnetek ahhoz, hogy ne soroljanak át önköltséges képzésre - ezeket itt találjátok.

Állami ösztöndíjas képzés: mikor lehet elhalasztani a diplomaszerzést?

Milyen esetekben tolható ki az oklevélszerzés határideje az állami ösztöndíjas hallgatók számára? Itt vannak a részletek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.