szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mennyit idő alatt kell megszereznetek az oklevelet, ha állami ösztöndíjasként kezdtétek a tanulmányaitokat, de közben átsoroltak önköltséges képzésre?

Ha a felsőfokú tanulmányaitokat állami ösztöndíjas képzésben kezdtétek, maximum a képzési idő másfélszerese alatt kell megszereznetek a diplomát, különben - a januártól hatályos szabályok értelmében - hazai munkaviszonyt kell fenntartanotok felhasznált állami félévenként 150 nap időtartamban, az adott képzés megszűnésének napjától számítva az ösztöndíjjal folytatott tanulmányi idővel megegyező időtartamot követő két éven belül.

Ez akkor is így van, ha időközben átsorolnak titeket önköltséges képzésre - arról, hogy ezt hogyan kerülhetitek el, itt olvashattok.

A másik, munkaviszony fenntartására vonatkozó kötelezettség is vonatkozik az átsorolt hallgatókra, azzal a különbséggel, hogy "csak" az állami ösztöndíjas félévekkel megegyező időtartamot kell "ledolgoznotok" az oklevél megszerzését követő húsz éven belül.

Mi történik, ha nem tudjátok elvégezni a félévet az egyetemen, főiskolán?

Bejelentkeztetek az őszi szemeszterre, de valamiért nem tudjátok teljesíteni a tárgyakat? Mutatjuk, milyen szabályok vonatkoznak rátok, ha állami ösztöndíjas képzésen tanultok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.