szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rendben elindult a tanév a felsőoktatásban - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten.

A felvettek száma meghaladja a 89 500-at, ami 4500-al több mint az előző évben, és 2014 óta ez a legmagasabb adat - fejtette ki Schanda Tamás. Kitért arra is, hogy közülük állami finanszírozású képzésre mintegy 66 ezren, a hallgatók mintegy 74 százaléka járhat.

Az államtitkár szólt arról is, hogy tíz év alatt megduplázódott a külföldi hallgatók száma: 2008-ban 17 ezren tanultak magyar felsőoktatási intézményekben, 2018-ban már 35 476-en iratkoztak be magyar egyetemekre, főiskolákra.

Ezek a legfontosabb tudnivalók a diákhitelről: típusok és szabályok

Hamarosan lejár a diákhitel-igénylés határideje, ezért itt van egy útmutató az igénylés szabályairól, valamint a diákhitelek közti különbségekről.

A kollégiumfejlesztési stratégia részeként megvalósult az ELTE Nagytétényi úti kollégiumának felújítása, a Széchenyi István Egyetem Hegedűs Gyula Kollégium és Multifunkciós épületének és a Pécsi Tudományegyetem Damjanich Vendégházának a megújítása. Átadták a Corvinus székesfehérvári kampuszát, befejeződött a MOME kampuszának és tudásparkjának kialakítása - tette hozzá.

Ha ti is idén kezdtétek az egyetemet, akkor itt elolvashattok mindent azokról a támogatásokról, amiket már elsőévesként megkaphattok, akár önköltséges képzésen is. Itt pedig megnézhetitek, mikor lesznek a szünetek, ZH-hetek az egyetemeken és megtudhatjátok a teljes őszi félév menetrendjét.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.