szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyetemre készültök, esetleg már a gólyatábor is megvolt? Itt az idő, hogy a telefonotokat is felkészítsétek a tanévkezdésre. Összeszedtünk pár ingyenes appot, ami minden egyetemistának jól jöhet.

Ébresztő

Akár hiszitek, akár nem, ez az egyik legfontosabb kelléke az egyetemi életnek, hiszen nem feltétlenül kell minden nap reggel nyolcra az egyetemen lenni. Ha már minden ébresztőhangot kipróbáltatok, ami a telefonotokon van és már a kedvenc zenéiteket sem akarjátok beállítan, ez az app jól jöhet. A Dawn Chorus appal madárcsicsergésre kelhettek, hiszen 20 fajta madár hangját tartalmaza. Innen tölthetitek le Androidos, innen pedig iOS-rendszerű eszközre.

Jegyzetek

Ha még nincs a telefonotokon, akkor ideje letölteni egy jegyzettömböt, hiszen az egyetemen még a folyosón, füzet és toll nélkül is találkozhattok fontos infókkal. Habár a Notebook alkalmazás nevén nem sokat agyaltak, a küllemén annál inkább látszik a munka. Az írásbeli jegyzetelésre és hangrögzítésre is alkalmas applikáció ugyanazt tudja, mint az Evernote, csak különlegesebb dizájnt kapott. Előadásokra kiváló, de ha a buszon ugrik be egy nagy ötlet, akkor is érdemes elindítani.

©

Emlékeztető

Az ébresztő mellett nem csak reggel lesz szükségetek emlékeztetőre. A Tasks azok számára készült, akik notórius halogatók. Az applikáció lényegében egy virtuális asszisztens, vagy főnök, attól függően, mennyire hallgattok rá. Kijelölhetitek a feladatokat, és egy kedves kis hangjelzés a jutalmatok, ha be is fejeztétek. Ha valamit nem fejeztek be időbne, akkor viszont figyelmeztet.

Ez az öt legjobb dolog, ami az első évben vár a gólyákra

Ha szeptemberben kezditek meg az egyetemet, akkor ezeket a dolgokat ti is megismeritek hamarosan. Összeszedtük az öt legjobb dolgot, ami az első évetekben fog rátok várni.

Feladatlista

Ha csoportmunkában kell elkészítenetek egy beadandót vagy projektet, de a csetbeszélgetésekben mindig elvesznek az információk, akkor jól jöhet egy feladatmegosztó app is. Az Asana pont azoknak való, akik szeretnek rendszerben, mindent átlátni. Ebben az appban létrehozhattok projekteket és bizonyos feladatokat megoszhattok a csoportotok többi tagjával is. Lehet időzíteni, pipálgatni és kommentben noszogatni is azokat akik nem aktivizálják magukat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.