szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Másfélszeresére nőtt a szabad felhasználású Diákhitel 1 új igénylőinek száma – közölte a Diákhitel Központ.

Közleményükben azt írják: 2019. július 1-től minden korábbinál alacsonyabb, 1,99 százalék a szabad felhasználású Diákhitel 1 kamata, ez pedig még népszerűbbé tette a havonta maximum hetvenezer forintig igényelhető hallgatói hitelt.

„A tavalyi megnövekedett számú igénylést követően a kamatcsökkentés utáni hónapban másfélszeresére emelkedett a Diákhitel1 terméket igénylő hallgatók száma. A felsőoktatási képzési díjakra fordítható, továbbra is kamatmentesen igényelhető Diákhitel2-t is közel 20%-kal többen igényelték, mint tavaly júliusban” – teszik hozzá.

Eddig kell igényelnetek a diákhitelt, ha már október közepén szeretnétek megkapni az összeget

Szeptember közepéig kell benyújtanotok a hiteligénylési kérelmet ahhoz, hogy október közepéig megkapjátok a kért összeget.

Magyar Péter vezérigazgató szerint azért is rendkívül népszerűek a magyar diákhitelek az alfa generáció körében, mert ellentétben a hosszas banki procedúrákkal, a diákhitelt személyes megjelenés nélkül, akár otthonról, online is lehet igényelni. Az elektronikus szerződés népszerű: ma már minden második hitelfelvevő hallgató él ezzel a lehetőséggel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!