szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kidolgozott, ellenőrzött és megosztható - ilyen az új (magyar fiatalok által fejlesztett) Cogito nevű oldal, amellyel a jövőben kiküszöbölhető lenne a nem hiteles, és helytelen egyetemi jegyzetekből való tanulás.

"A tudás megosztása jelenleg nem valósul meg máshogy csak úgy, hogy a hallgatók a különböző oldalak és tárhelyek linkjeit megosztják egymással a közösségi médiában" – idézte a hiradu.hu Majtán Mátét, a Cogito ügyvezetőjét az M1 Forint, fillér című műsorából. Szerinte ezek a tartalmak rengeteg hamis állítást tartalmazhatnak, amiből a hallgatók nem tudnak megfelelő minőségben felkészülni a vizsgákra, ez a legnagyobb probléma.

Erre kínál megoldást a Cogito - egy közösségimédia-környezetbe ágyazott dokumentumszerkesztő - amelynek segítségével hiteles forrásból származó jegyzetek kerülhetnek a diákokhoz. A jegyzeteket először a diákok közösen kidolgozzák, majd elküldik azokat a tanárok oldalára, így a tanárok is ellenőrzik az oldalra felkerülő tartalmakat - és ők maguk is megoszthatnak saját szakmai tartalmat.

A végleges tartalmat a fejlesztők is úgy képzelik el, hogy a jegyzeteket gyakorlatilag a közösség szavazza be az oldalra, így megbízható forrást teremtve a vizsgákra készülőknek - írják.

Egyetemi stressz: rengeteg campuson vannak terápiás állatok, nem véletlenül

Egy új tanulmány bizonyította, hogy a terápiás kutyákkal eltöltött idő segíthet csökkenteni a stressz negatív hatásait az egyetemistáknál.