szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az új munkaszerződések csak azokban a pontokban térnek el a korábbiaktól, ahol a munka törvénykönyve is eltér a közalkalmazottakra vonatkozó szabályoktól – mondta a Magyar Hírlapnak Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, aki úgy véli, az oktatás és a kutatás zavartalanul folyt az átalakuló intézményben.

A kancellár az egyetem július 1-jei fenntartóváltásának oktatókat érintő hatásairól azt mondta a lapnak, mindenki ugyanazt a munkakört fogja ellátni, amit eddig, változatlan jövedelem mellett.

Hozzátette: az egyetem álláspontja, hogy a szabadságok számát, az elvárásokat, a teljesítményt és a jövedelmi viszonyokat együtt kell kezelni. Ezek átfogó áttekintése előtt több stratégiai döntés meghozatala szükséges, az immáron fenntartói jogokat gyakorló kuratóriumi tagokkal együtt – olvasható a cikkben.

Megvan, ki lesz a Corvinus elnöke

Amerikai mintára létrejön az egyetem elnöke tisztség a Budapesti Corvinus Egyetemen, a tisztséget Anthony Radev, a McKinsey & Company korábbi igazgatója tölti be - jelentette be Hernádi Zsolt, a Maecanas Universitatis Corvini Alapítvány elnöke, a Mol elnök-vezérigazgatója csütörtökön a Corvinuson tartott munkatársi értekezleten.

Pavlik Lívia azt mondta, az egyetemi munkavállalás olyan jogviszonyokkal összeférhető, amelyek nem igényelnek annyi időt és energiát, hogy azok az egyetemi munka rovására menjenek. Ez a szabályozás érdemben nem különbözik a korábbitól, a munkatársaknak korábban is le kellett adniuk egy összeférhetetlenségi nyilatkozatot.

Az egyetemen évek óta működik teljesítményértékelésen alapuló bérezési rendszer, amelynek megújuló formája hasonló módon a kiemelkedő teljesítményeket kívánja a jövedelmi viszonyokban meghatározó elemmé tenni – mondta a kancellár.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!