szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tanári szakon tanultok tovább? Szeptember végéig jelentkezhettek majd a Klebelsberg-ösztöndíjra, amelyet minden évben meghirdet a Klebelsberg Központ.

A Klebelsberg-ösztöndíjra azok a hallgatók pályázhatnak, akik osztatlan tanárképzésen vagy gyógypedagógus képzésen tanulnak, vállalják, hogy elvégzik a szakot, majd pedagógusként helyezkednek el. 

„A pályázat benyújtására az a magyarországi felsőoktatásban tanuló, Magyarországon vagy Magyarországgal szomszédos országban élő magyar anyanyelvű hallgató jogosult, aki a pályázat benyújtásának időpontjában egységes, osztatlan tanárképzésre vagy gyógypedagógus képzésre felvételt nyert, illetve a pályázat benyújtásának időpontjában már tanulmányokat folytat” – olvasható a felvi.hu oldalán.

Az ösztöndíj összegét kreditindex alapján állapítják meg – ez félévente 125 ezer, 250 ezer vagy 375 ezer forintos összeget jelent. A pályázatokat minden évben szeptember utolsó napjáig lehet benyújtani. 

Így kaphattok akár havi 125 ezer forintot: ösztöndíj tanárszakosoknak

Szeptemberben kezditek az egyetemet? Fontos, hogy tudjátok: az elsőéves hallgatók még nem kaphatnak tanulmányi ösztöndíjat. Ne aggódjatok, azért van néhány lehetőség így is. Következő cikksorozatunkban ezeket az ösztöndíjakat gyűjtjük össze.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!