szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) megkezdte a Richter- és a Mol-részvények átadását a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványnak (Maecenas), amely július 1-jétől a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) fenntartója lesz - derül ki a Richter és a Mol Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett közleményeiből.

A Maecenas Universitatis Corvini Alapítványról, az alapítvány és a BCE részére történő vagyonjuttatásról szóló törvényt áprilisban fogadta el az Országgyűlés.

A Maecenas közérdekű vagyonkezelő alapítvány, feladata oktatási intézmény, kiemelten a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) alapítói, fenntartói jogainak gyakorlása, működési feltételeinek, intézményfejlesztési céljainak megvalósítása, ennek érdekében kezeli az alapító valamint az alapítványhoz csatlakozók által nyújtott vagyont.

Újabb részlet a Corvinus átalakításáról: megvan, ki fogja vezetni fenntartó alapítványt

Megvan, ki fogja vezetni a Corvinust fenntartó új alapítványt - derült ki az egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

Az alapítvány bizalmi vagyonkezelésbe kapja az államtól két stratégiai vállalat, a Mol Nyrt. és a Richter Gedeon Nyrt. 10-10 százaléknyi tulajdonrészét, a részvények osztalékhozama fordítható az egyetem céljainak megvalósítására.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!