szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Diákhitelesek vagytok vagy szeretnétek igényelni a kölcsönt? Most minden infót megtaláltok arról, hogyan és meddig kell igényelni a Diákhitel1-et.

Mire használhatóak fel a diákhitelek?

A 2,3 százalékos kamatú, szabad felhasználású Diákhitel1 egész félévre visszamenőleg is igényelhető, így akár egy összegben 350 ezer forinthoz is hozzájuthat a hallgató. A 0 százalékos Diákhitel2 a képzési díj kiegyenlítésére fordítható, amelynek felvételével kizárólag az önköltséges képzésben résztvevő fiatalok élhetnek.

Hogyan kell igényelni?

A felsőoktatási intézmények tanulmányi rendszerén (Netpun/ETR) keresztül is igényelhetitek a Diákhitelt. Ha tanulmányi rendszerből indítjátok az igénylést,  akkor az intézménynél meglévő  személyes és tanulmányi adataitok automatikusan átveszi a Diákhitel Központ.

Ha van ügyfélkapu regisztrációtok és így indítjátok az igénylést a szerződést elektronikusan is aláírhatjátok, ebben az esetben személyes megjelenésre nem lesz szükség. Persze személyesen is leadhatjátok a hiteligénylési adatlapokat az intézmény leadási helyein, vagy a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatán.

Ha nem Neptunon keresztül igényelitek, a szükséges adatlapokat az oldal online ügyintézési felületén a Hiteligénylés menüpontban is ki lehet tölteni. Ebben az esetben  nagyobb postahelyeken, illetve  együttműködő bankok, takarékszövetkezetek kijelölt fiókjaiban kell leadnia kinyomtatott hiteligénylését.

Meddig van időm?

Az első szemeszterben december 15., szombatig adhatják le diákhitel kérelmeiket a hallgatók. Fontos figyelni a határidőre, ugyanis, aki december 15-e után adja le igényét, csupán március közepén juthat pénzhez. Ha jövőre szeretnétek igénybe venni, akkor a legfontosabb dátumokat itt találjátok.

Egyetemisták, figyelem! Aki ezt elfelejti, már csak március közepén juthat pénzhez

Az első szemeszterben december 15., szombatig adhatják le diákhitel kérelmeiket a hallgatók, s az újévben január 15-én kaphatják kézhez a megigényelt kölcsön összeget - hívta fel a figyelmet hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében a Diákhitel Központ Zrt.