szerző:
Eduline

Sajnálja, hogy egy kart elveszítenek, de hosszadalmas és megtervezett munka eredménye a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozása – mondta Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora a Klubrádiónak.

Mészáros Tamás hozzátette: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek a jelenlegi Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem lesz a központja, de minden hallgató a saját campusán tanul majd. Azok, akik januárban államvizsgáznak, már az új egyetem diplomáját vehetik át, de az oklevélben az szerepel majd, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdték tanulmányaikat.

Hét helyett csak hat kar marad a Corvinuson. Ezzel veszélybe kerül a tudományegyetemi cím is
©

A rektor a Klubrádiónak azt mondta, szerette volna, ha a közszolgálati képzést a Corvinus szervezheti meg, a közigazgatási szakokon ugyanis több mint háromezer hallgató tanul - elvesztésük komoly létszámveszteséget jelent. A felsőoktatási tervezet alapján csak az az intézmény működhet tudományegyetemként, ahol legalább hét karon minimum 15 ezren tanulnak, a Corvinusnak a közigazgatás-tudományi kar nélkül csak hat kara van. Hány egyetem működését sodorja veszélybe az oktatási államtitkárság terve? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline