szerző:
Eduline

„Egy ponttal maradtam le a Budapesti Corvinus Egyetem államilag finanszírozott gazdálkodási és menedzsment szakjáról. A jelentkezési lap második helyén ugyanezt a szakot jelöltem meg, csak költségtérítéses formában, de oda – a tandíj miatt – nem akarok beiratkozni. Érdemes benyújtani egy kérelmet az intézményhez, hogy a kis pontkülönbség miatt bírálják el újra a jelentkezésemet?” – kérdezte egyik olvasónk.

Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a házirend és a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Írj nekünk az [email protected] -ra, és megkeressük az illetékeseket!

Rossz hírünk van: a felsőoktatási törvény alapján csak azokat lehet felvenni alap- vagy osztatlan képzésre, mesterszakra vagy felsőfokú szakképzésre, akiknek az összpontszáma eléri vagy meghaladja a 2011-es ponthatárt. Vagyis amiatt nem fellebbezhetsz, mert mindössze egy pont hiányzott volna a sikeres felvételihez.

Csak akkor érdemes az Oktatási Hivatalhoz (1055 Budapest, Szalay utca 10-14., postacím: 1363 Budapest, Pf.19.) fordulni, ha a pontszámodat nem megfelelően számolták össze – például nem vették figyelembe a többletpontot érő nyelvvizsga-bizonyítványt, OKJ-s végzettséget, vagy elszámolták a tanulmányi- és érettségi eredményért járó pontszámot. Mit tehetsz, ha nem vettek fel? Munka, nyelvtanulás, önkénteskedés vagy OKJ-s tanfolyam? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline