szerző:
Eduline

Saját egykori tanárukat kellett felboncolniuk egy svéd orvosegyetem medikusainak életük első bonctani gyakorlati óráján.

"Az első bonctani gyakorlati óra mindig is nagyon megterhelő érzelmileg, és nekünk egy olyan embert kellett felboncolni, akit ismerünk" - mondta az egyik diák a TT svéd hírügynökségnek. "Úgy vélem, valami kissé félresikeredett a gyakorlati órán" - tette hozzá csoporttársa.

"Nagyon szerencsétlennek" nevezte az esetet Brigitta Sundelin főorvos. Elmondta, általában a boncolás előtt tájékoztatják a diákokat arról, kinek a holttestét vizsgálják meg, és jelen esetben is így tettek.
   
Ám a diákok szerint ők csak akkor szembesültek azzal, kit is kell valójában vizsgálniuk, amikor a holttest egyik lábujjára erősített szalagon meglátták tanáruk nevét. Tina Dalianis, a tanszék vezető tanára hozzátette: nagyon sajnálják a történteket, de a leendő orvosoknak munkájuk során szembe kell majd nézni ehhez hasonló szituációkkal.

A kínai Jen-Tah orvosi egyetemen is sokkolták az orvostanhallgatókat a közelmúltban: a felsőoktatási intézmény vezetői ugyanis úgy döntöttek, minden hallgatónak be kell feküdnie egy koporsóba, hogy "jobban értékelje az életet". A bizarr módszerről szóló cikkünket itt olvashatod el.

eduline/MTI