szerző:
Eduline

Különleges matematikai-művészeti seregszemlének ad helyet szerdán a Kaposvári Egyetem; a kivételes tanáregyéniségeket, tudósokat és művészeket egyesítő nemzetközi "ÉlményMűhely" Mozgalom nyitott műhelyek és kiállítások sokaságával, ismeretterjesztő előadással és játékos vetélkedővel mutatja be, hogy a matematika tanítása és tanulása örömöt okozó játék, kreatív-művészi kísérletezés is lehet.

A Kaposváron megrendezendő, ezúttal elsősorban középiskolásokat és tanáraikat megszólító programban egyetemistáknak, pedagógusoknak, szülőknek és érdeklődőknek is adódik majd bőven látni-, kipróbálni- és tanulnivaló - közölte az egyetem sajtófelelőse.
   
Lévai András tájékoztatása szerint a Tempus Közalapítvánnyal közösen rendezett programon több magyarországi és külföldi egyetem, iskola, oktatási eszközöket gyártó cég képviselője, játékfejlesztő matematikus vesz részt. A szervezők több száz diák, egyetemi hallgató, tanár, szülő és érdeklődő részvételére számítanak.

Fenyvesi Kristóf, az "ÉlményMűhely" kezdeményezője és vezetője, sikeres nemzetközi művészeti-tudományos projektek elindítója a rendezvény beharangozó közleményben a mozgalom céljáról azt írta: "szeretnénk felszabadítani a gyerekeket, tanáraikat és a szülőket az unalmas tanórák terhe, az örömtelen, sokszor szorongást keltő iskola nyomása alól".
   
A matematika és más tudományterületek, valamint a művészet és a játék összefüggéseit kiaknázó szemlélet képviselőivel legutóbb a Kutatók Éjszakája budapesti központi rendezvényén találkozhattak az érdeklődők. 2008-ban "egyesítették erőiket", s azóta több mint ötezer diák, csaknem ezer tanár és közel ugyanennyi szülő találkozhatott velük és eredményeikkel - olvasható a rendezvényről kiadott közleményben.

 MTI