szerző:
Eduline

Februárban három szakon is indul mesterképzés a BGF-en.

Egyre kevésbé állja meg a helyét az egyetemek és főiskolák korábban megszokott, képzési idő alapján történő megkülönböztetése, hiszen a bolognai folyamatnak köszönhetően a felsőoktatási intézmények hat- vagy hét féléves alap-, és ezekre épülő kétéves mesterszakokat indítanak - hívta fel a figyelmet a Budapesti Gazdasági Főiskola az Educatio 2009 felsőoktatási szakkiállításon, ahol bemutatta újonnan akkreditált mesterképzéseit is.

A bolognai folyamat következtében kialakuló tendencia azt támasztja alá, hogy a főiskolákon is elérhetővé válik a doktori képzés kivételével a felsőoktatás valamennyi képzési szintje, mivel minden felsőoktatási intézmény számára adott a lehetőség mesterképzés indítására. A BGF például 2009-re összesen 486 államilag támogatott nappali és levelező tagozatos mesterképzés-helyet kapott.

Közgazdász-tanár, turizmus-menedzsment és marketing szakon indul mesterképzés 2009 februárjában a Budapesti Gazdasági Főiskolán, melyek közül a felvett hallgatók létszámát (104 fő) tekintve egyértelműen az utóbbi bizonyult a legnépszerűbbnek. Ezekkel együtt immár összesen három tudományterületen (gazdaságtudomány, társadalomtudomány, pedagógusképzés), hat akkreditált mesterképzést kínál az intézmény.

A képzési kínálat a tervek szerint szeptembertől válik teljessé, amikor a nemzetközi tanulmányok, a pénzügy, a számvitel és a turizmus-menedzsment mesterszakokon is megkezdődik az oktatás.