szerző:
Eduline

„Van olyan ötleted, ami forradalmasítja a munka világát?” - címmel hirdetett versenyt az Aon Magyarország. A versenyre a valóságtól elrugaszkodott, merész, igazi Moonshot ötleteket is várnak, nem csupán humánerőforrás szakemberektől, hanem egyetemistáktól, startupperektől, cégvezetőktől, mérnököktől, olyanoktól, akik látják, hogy jobb a változások elé menni, mint tétlenül várni azt.

 

Hogyan lehet a technológiai robbanás hatásaira felkészülni a munka világában? Vajon melyik forgatókönyv érvényesül majd? Eljön a jólét ideje, amikor nem, vagy alig kell dolgoznunk, mert minden munkafolyamatot elvégeznek a robotok és az automatizmusok, vagy a változás hatalmas munkanélküliséget, még jobban növekvő egyenlőtlenséget hoz? Ne várjunk arra, hogy majd valami történik, váljunk jövőkutatóvá! – ezt javasolta Veres Rita, az Aon Magyarország humenerőforrás cég vezetője, a jövővel foglalkozó, szilícium völgyi egyetem, a Singularity Unversity magyar nagykövete.

Tehát, ha van ötleted, akkor küldd el te a pályázatodat. 

Nagyon egyszerűen jelentkezhettek, egy tweet, vagyis maximum140 karakter hosszúságú írással megtehetitek a weboldalon, amit egy egy perces videoval is ki lehet egészíteni. A legkreatívabb 120 ötlet gazdája augusztus 24-25-én, egy 24 órás versenyen, csapatokat alkotva dolgozhat a legjobb témákon, amit aztán a zsűri elé visznek és élőben is közvetítenek. A három legjobb ötlet gazdája az október 26-i HR Festen, 800 cégvezető előtt mutathatja be projektjét.

 

Vasárnapig még van idő jelentkezni a díjnyertes táborba

A TEDxYouth, Forbes és Highlights of Hungary (2015) által is díjazott, középiskolások pályaorientációját segítő, nagysikerű Így dolgozunk mi projekthétre idén is várják a diákokat! Vasárnap éjfélig lehet még jelentkezni. Az Így dolgozunk mi a fiatalok tudatosabb pályaorientációját segítő kezdeményezés, idén harmadjára szervezi meg nagysikerű nyári projekthetét az érdeklődő középiskolások számára július 15 és 22.