szerző:
Eduline

Több ponton módosítottak a jogosítványszerzés szabályain az elmúlt hónapokban - összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat.

©

Életkori határok

Változtak az életkori határok: a B kategória esetében forgalmi vizsgát 17 éves kortól, KRESZ-vizsgát pedig a 17. születésnapotok előtt három hónappal tehettek először. Az A kategóriás jogosítvány megszerzését 21 helyett 24 éves korhoz kötik. A többi kategóriáról itt találtok részletes információkat.

KRESZ-vizsga: egy éven belül le kell tenni

Januárban újabb szabályon változtattak. A KRESZ-tanfolyam megkezdésétől számított kilenc hónapon belül el kell menni az elméleti vizsgára. Ha elsőre nem sikerül, még próbálkozhattok, de a tanfolyam megkezdésétől számított egy éven belül le kell tennetek a vizsgát, különben újra kell kezdenetek a tanfolyamot. Erről itt olvashattok részletesebben.

Legalább 580 kilométert kell vezetni

Tavaly augusztus óta nemcsak a gyakorlati tanfolyam időtartamát  határozzák meg (ez a 30 óra), hanem azt is, hogy hány kilométert kell levezetnetek. 580 kilométer az elvárás, ezt sok esetben csak akkor lehet teljesíteni, ha pótórákat vesztek. Mennyibe kerül a KRESZ- és a gyakorlati tanfolyam? Az árakról itt olvashattok.

Könnyebb motoros jogosítványt szerezni

Amennyiben már meglévő motoros jogosítvánnyal szeretnétek magasabb kategóriájú, szintén motoros engedélyt szerezni, és még nem telt el két év az előző KRESZ-vizsgátok óta, megússzátok az elméleti képzést és a vizsgát. Erről itt olvashattok részletesebben.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!