szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akkor is térítésmentesen tanulhattok OKJ-s képzésben, ha már jártatok egyetemre vagy főiskolára? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Az idén fejeztem be az egyetemet, de szeretném átképezni magam. Állami félévem már nincs - tanulhatok más formában, ingyenesen?

Igen, az első két OKJ-s szakképesítést - ha iskolarendszerű képzésben tanultok - ingyen szerezhetitek meg, akkor is, ha már van felsőfokú végzettségetek. Az ingyenes OKJ pedig nem számít bele az állami ösztöndíjas félévekbe. Azt, hogy mennyi idő alatt szerezhettek szakmát és hol találjátok a képzések listáját, itt nézhetitek meg.

Az OKJ-s képzések rendszerét hamarosan átalakítják - sokkal kevesebb képesítést lehet majd iskolarendszeren kívüli, vagyis tanfolyami formában megszerezni. Bár ez a forma nem ingyenes, előnye, hogy rövidebb idő alatt lehet elvégezni a képzést, és a beosztás jobban igazodik a munkaidőhöz. A részleteket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.