szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Néhány napja elindult a Khan Academy magyar nyelvű verziója – írja a Qubit.

A Khan Academyt Salman Khan bangladesi-indiai-amerikai gyökerű pedagógus 2009-ben indította el azzal a céllal, hogy bárki, bárhol kiváló minőségű oktatásban részesülhessen. A Khan Academy jelenleg a világ legnagyobb, ingyen elérhető oktatási platformja,több ezer videó, feladat, ellenőrző teszt érhető el – írja a Qubit.

Eredetileg matematikai feladatokkal kezdték fejleszteni az oldalt, de ma már a természettudományoktól kezdve a történelmen át a művészetekig és életvezetésig mindent meg lehet találni.

Magyar nyelven egyelőre kevés, elsősorban általános iskolai, matematikai és természettudományos videót és feladatot találni. Lovas Eszter, az adaptációs munkát koordináló, 2018-ban létrehozott Akadémia Határok Nélkül Alapítvány ügyvezető kurátora a lapnak azt mondta: az önkéntesekkel működtetett szervezet nehéz helyzetben van, mert eddig nem kaptak semmilyen anyagi támogatást, a jelenlegi csapattal csak informatikai, zenei és természettudományos tartalmak fordítására és feltöltésére vannak perspektíváik, a történelemmel és életvezetéssel foglalkozó videók és feladatok fordítására nincs. Önkéntesként lehet csatlakozni a munkájukhoz.

Szeptembertől várhatók további természettudományos (biológia, kémia) és zenei tartalmak, és év végéig tervezik publikálni a Bevezetés a JavaScript programozási nyelvbe tananyagot.

Így tanulhattok teljesen ingyen a világ legjobb egyetemein: ezek a legjobb online kurzusok

A Class Central képzésadatbázis összegyűjtötte azokat az ingyenes online kurzusokat, amelyek a beiratkozóktól a legjobb értékelést kapták - ezek közül ajánlunk hármat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!