szerző:
Edupress

Az MBA-képzés iránt érdeklődők számára kínál tájékozódási lehetőséget a QS World MBA Tour, mely március 17-én, 18 órától tartja meg programjait Budapesten. A látogatók itt személyesen találkozhatnak a legnevesebb nemzetközi üzleti iskolák képviselőivel, illetve több mint 15 hazai és nemzetközi egyetem MBA programjáról kaphatnak részletes információkat.

A Corinthia Grand Hotel Royalban megrendezendő magyarországi programon regisztrálók részére a részvétel ingyenes. A sorozat minden évben 35 országot látogat meg, idén pedig összesen 85 eseménnyel 66 várost fognak érinteni. A tavaly megrendezett budapesti börzén mintegy ötszázan vettek részt, idén pedig a látogatók több mint 15 vezető nemzetközi üzleti iskola képviselőivel ismerkedhetnek meg.

A résztvevők között ott lesz Európa tíz legjobb üzleti iskolája közül például az SDA Bosconi és az IE Business School, de a jelöltek találkozhatnak az EDHEC (Franciaország), a GISMA (Németország), a WU Executive Academy (Ausztria), a tengerentúlról pedig például a Duke University illetékeseivel is. Az egyetemek munkatársai mellett a volt növendékek mutatják be az intézményeket.

Tavaly a QS World MBA Tour mintegy 65 ezer látogatót vonzott világszerte, megkérdezésükkel pedig egy felmérést is készítettek a rendezők. A QS által végzett átfogó felmérés szerint a válság hatására az MBA-jelöltek közül egyre többen érdeklődnek a vállalkozás és a vállalati társadalmi felelősség (CSR), mint szakirány iránt. Európában az előbbit a látogatók 40 százaléka említette, mint őt érdeklő területet, az előző évi 32 százalékhoz képest, míg az utóbbi iránt majdnem megduplázódott az érdeklődés.