szerző:
Eduline

Jelentkezhetnek-e azok a diákok a pótfelvételire, akik tegnap este bejutottak egy képzésre, de nem szeretnétek oda beiratkozni?

©

Néhány napon belül elindul a 2017-es pótfelvételi, amely jó lehetőség azoknak, akik a "sima" felvételin egyetlen szakra és egyetemre sem kerültek be.

Fontos szabály azonban, hogy a pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akik az idei általános felvételi eljárásban egyáltalán nem jelentkeztek, vagy egyetlen szakra sem kerültek be. Vagyis abban az esetben nem próbálkozhattok a pótfelvételin, ha bejutottatok például a negyedik helyen megjelölt szakra, de meggondoltátok magatokat, és mégsem oda szeretnétek beiratkozni.

A pótfelvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket, a 2017-es felvételi ponthatárok teljes listáját pedig itt nézhetitek meg.

Itt vannak a 2017-es pótfelvételi legfontosabb dátumai, ezeket jegyezzétek meg

Az Oktatási Hivatal még nem, de több felsőoktatási intézmény már közzétette a 2017-es pótfelvételi legfontosabb dátumait. A Budapesti Metropolitan Egyetem oldalán a következő dátumok találhatók: 2017. július 28.: pótfelvételi eljárás kihirdetése2017. augusztus 7.: pótfelvételi jelentkezési határidő2017. augusztus 7.: e-felvételi hitelesítési határidő2017. augusztus 14-23.: művészeti és mesterszakok felvételi vizsgája2017. augusztus 25.: pótfelvételi ponthatárhúzás2017.